Umutlu İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Umutlu İmam Hatip Ortaokulu olarak; Çağdaşlaşma yolunda; Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, toplumsal normları içselleştirmiş, bilgiye ulaşan ve ulaştığı bilgiyi kullanabilen, bugünü mutlu, yarınından umutlu nesiller yetiştirmek için varız.

Misyon: Umutlu İmam Hatip Ortaokulu olarak; Çağdaşlaşma yolunda; Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, toplumsal normları içselleştirmiş, bilgiye ulaşan ve ulaştığı bilgiyi kullanabilen, bugünü mutlu, yarınından umutlu nesiller yetiştirmek için varız.

Başarılar: OKULUMUZ "BESLENME DOSTU OKUL" ve "BEYAZ BAYRAK" SERTİFİKALARINA SAHİPTİR.

Saatler: Derslerimiz saat 08:40´da başlar, 15:10´da biter. Çarşamba günü 16:00´da biter.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz 2016-2017 ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim yıllarında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirmiştir.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://umutluiho.meb.k12.tr

Adres - Umutlu Kasabası / Akdağmadeni / Yozgat

Yerleşim Yeri - Umutlu Kasabası

Adres - Umutlu Kasabası / Akdağmadeni / Yozgat

Ulaşım Ulaşım servisle sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Yozgat İl merkezine 90 km, Akdağmadeni İlçe merkezine 32 km´dir.